CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 28 Februarie
    Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior (Harți)
  • 29 Februarie
    Sf. Sfințiți Mc. Pamfil preotul și Valent diaconul; Sf. Ier. Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

Ziua roadei și a recunoștintei organizată în municipiul Cahul

În ziua de 12 Noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte #Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, la invitația domnului Nicolae Dunas - Președintele Consiliului Raional Cahul, a participat la festivitățile prilejuite de organizarea Zilei roadei și a recunoștintei, în municipiul Cahul.

Printre invitații de seamă prezenți la acest eveniment s-au numărat domnul Igor Grosu - Președintele Camerei Deputaților a Republicii Moldova, domnul Ion Groza - Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Excelența Sa - doamna Anca Corfu, Consulul General al României la Cahul, domnul Nicolae Dandiș - Primarul municipiului Cahul și domnul Igor Șevcenco - Șeful Cancelariei de Stat.

În cuvântul adresat celor prezenți Preasfinția Sa a salutat inițiativa domnului Nicolae Dunas - Președintele Consiliului Raional Cahul, pentru organizarea acestei zile de sărbătoare. A amintit că așa cum fiecare om mulțumește lui Dumnezeu în fiecare seară pentru ziua care a trecut, această zi la mijloc de brumar, reprezintă un bun prilej de a arată recunoștință noastră față de dragostea și milostivirea lui Dumnezeu, citând un fragment din rugăciunea amvonului de la finalul Sfintei Liturghii, prin care mulțumim lui Dumnezeu pentru “toată darea cea bună și tot darul cel desăvârșit care de Sus este”, îndemnând pe fiecare să-și înalțe gândul la Dumnezeu, cerându-i ajutorul ca toate sa fie în bună rânduiala.

În final, a felicitat pe toți organizatorii și participanții acestei sărbători, care au împodobit locul și ziua cu roadele muncii, hainele tradiționale și lumina de pe chipurile lor.

Ulterior oaspeții au vizitat toate comunitățile prezente si reprezentate la aceasta sărbătoare.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto