CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 28 Februarie
    Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior (Harți)
  • 29 Februarie
    Sf. Sfințiți Mc. Pamfil preotul și Valent diaconul; Sf. Ier. Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a vizitat Episcopia Basarabiei de Sud

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a vizitat Episcopia Basarabiei de Sud

Dupa încheierea festivităților prilejuite de ,,Ziua roadei și a recunoștintei” organizate de Consiliul raional în municipiul Cahul, in ziua de 12 Noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte #Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a primit vizita domnului Igor Grosu - Președintele Camerei Deputaților a Republicii Moldova, însoțit de domnul Ion Groza - Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Excelența Sa - doamna Anca Corfu, Consulul General al României la Cahul, domnul Nicolae Dunas - Președintele raionului Cahul și domnul Igor Șevcenco - Șeful Cancelariei de Stat.

Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de bun venit, prezentând aspecte din istoria Episcopiei si misiunea acesteia in prezent.

Totodata, Preasfințitul Veniamin a felicitat autoritățile pentru efortul depus ca provocările privind criza energetică sa fie depășite cu bine, iar noi sa ne continuam viața in pace si armonie, păstrând credință strămoșeasca si valorile spiritualității neamului nostru.

Este un moment istoric important, este momentul afirmării identității si al asumării incercarilor, moment ce va naște perspective noi si soluții durabile care sa ne facă demni si responsabili pentru noi si generațiile viitoare.

In acest context, au fost prezentate aspecte din lucrarea Episcopiei, dar si greutățile prin care trec parohiile și credincioșii din Sudul Basarabiei.

Episcopul Basarabiei de Sud a spus ca Biserica se roaga lui Dumnezeu sa binecuvânteze țara noastră si sa dea înțelepciune conducătorilor, sa fie credință lucrătoare si sa ne bucuram de ocrotirea sfinților.

Dl Presedinte Igor Grosu a apreciat lucrarea misionara a Mitropoliei Basarabiei, precum si implicarea in proiectele social-filantropice si misionare atât de importante pentru pastrarea credintei si a identității noastre.

La final, Preasfințitul Veniamin a oferit dlui Igor Grosu o icoana cu chipul Sfântului Stefan cel Mare, ocrotitorul Moldovei si al Europei in vremuri grele, in a doua jumătate a secolului a XV-lea, precum si o medalie jubiliară.

De asemenea, a oferit icoana Sfântului ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail celorlalți oaspeți.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto