CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 28 Februarie
    Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior (Harți)
  • 29 Februarie
    Sf. Sfințiți Mc. Pamfil preotul și Valent diaconul; Sf. Ier. Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

Racla care adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae de la Centrul Eparhial din Cahul a fost dusă spre închinare la Parohia Manta

După calendarul neîndreptat, la data de 21 noiembrie sunt prăznuiți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitori a numeroase biserici de pe valea Prutului, printre care și ai Parohiei Manta, Protopopiatul Cahul.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte #Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, pentru a marca în mod deosebit sărbătoarea hramului din acest an, a fost adusă spre închinare racla care adăpostește un fragment din Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae de la Centrul Eparhial din Cahul spre binecuvântarea și bucuria credincioșilor.

Sfintele Odoare au poposit în după-amiaza zilei de luni, 20 Noiembrie la paraclisul parohiei Pașcani, unde au fost întâmpinate de un sobor de preoți și mulțime de credincioși care cu multă evlavie s-au închinat și rugat. De la paraclisul din satul Pașcani, Sfintele Moaște au fost purtate în procesiune spre parohia Manta, fiind aprinse făclii și înălțare cântări și rugăciuni de către preoții și credincioșii participanți.

Evenimentele liturgice din ajunul praznicului Sfinților Arhangheli s-au încheiat prin săvârșirea slujbei Vecerniei la biserica din satul Manta unde mulțime de credincioși au venit să-și cinstească ocrotitorii spirituali ai bisericii și comunității, cât mai ales pentru a se ruga Sfântului Ierarh Nicolae care a poposit în comunitatea lor.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto