Tinerii din Episcopia Basarabiei de Sud au participat la ITO Ploiești

     Tinerii participanți la Întâlnirea Tineretului Ortodox (ITO Ploiesti 2024), cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin,  s-au întors acasă plini de entuziasm și energie spirituală. Evenimentul, care a avut loc în perioada 5-7 iulie 2024, a reunit 500 de tineri ortodocși din diferite regiuni ale țării și din diaspora.
      Tinerii su participat la diferita activități, iar unul dintre momentele cele mai impresionante ale întâlnirii a fost Sfânta Liturghie, oficiată la Mănăstirea Ghighiu, de trei ierarhi ai Bisericii noastre, printre care și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Tinerii au avut ocazia să participe la această slujbă solemnă, în cadrul căreia s-au simțit cu adevărat uniți în credință și rugăciune. Atmosfera de rugăciune și comuniune a fost întărită de prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a rostit un cuvânt de învățătură plin de înțelepciune și îndemnuri duhovnicești.
     Preafericirea Sa a vorbit tinerilor despre importanța credinței și a rugăciunii în viața de zi cu zi, subliniind rolul pe care tinerii îl au în Biserică și în societate. Mesajul său a fost primit cu bucurie și emoție, oferindu-le tinerilor o perspectivă nouă asupra misiunii lor creștine.
    În cadrul evenimentului, tinerii au avut ocazia să participe și la o agapă frățească alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române. Acesta a fost un moment de comuniune și împărtășire  deosebit de important, deoarece le-a oferit tinerilor oportunitatea de a-l cunoaște mai bine pe Patriarh și de a se bucura de prezența lui în mijlocul lor.
    Tinerii participanți la ITO Ploiești s-au întors acasă cu inimile pline de bucurie și speranță, gata să-și împărtășească experiențele și să ducă mai departe mesajul de iubire și unitate primit la această întâlnire. Întâlnirea Tineretului Ortodox de la Ploiești a fost, fără îndoială, un prilej de întărire a credinței și de consolidare a legăturilor dintre tinerii ortodocși din țara și dincolo de hotarele ei.
       Multumim tuturor organizatorilor pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment impresionant asupra tinerilor din Basarabia.

 

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto