La Orhei a avut loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Basarabia și România

     Marți, 02 iulie 2024, la sărbătorirea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, la Orhei a avut loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Basarabia și România.
     Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor la Biserica ,,Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului" din orașul Orhei.
Ziua a continuat prin  deplasarea tinerilor însoțiți de preoții și voluntarii de pe ambele maluri ale Prutului la Liceul Teoretic  "Ion Luca Caragiale" din Orhei, unde au participat la mai multe activități care s-au desfășurat în cadrul întâlnirii:
1- Conferința duhovnicească "Darurile Tinereții " susținută de părintele Dr. Marius Pîjîn din Iași;
2- Ateliere educaționale:
a) Limba română și Tipăririle Bisericești;
b) Valorile declarate și Valorile Asumate;
c) Muzica Patriotică și Sacră;
d) Hora și dansul Popular.

3- Marșul Tinerilor spre bustul lui Vasile Lupu din centrul orașului Orhei;
4- Momentul Cultural și festiv, alcătuit din cântări Sacre, populare și dansul tinerilor;

5 - Momentul festiv de înmânare a Torței pentru - ITO 2024.

     Cu binecuvintarea Preasfintitului Parinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, din cadrul parohiilor Sf. Cuv. Paracheva din orașul Strășeni și  Adormirea Maicii Domnului din satul Făgureni, au participat 30 de tineri care au adus mulțumiri pentru susținerea acordată ierarhului lor și celor care au făcut posibilă prezența lor la această frumoasă activitate dedicată tinerilor ortodocși Basarabeni. 

 

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto