Binecuvântare arhierească în parohia Taraclia de Salcie

    Luni, 17 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, înconjurat de un sobor de preoți din cadrul Protopopiatului Cahul, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială din satul Taraclia de Salcie, Protopopiatul Cahul.

     La finalul Sfintei Liturghii, apreciind activitatea bogată desfășurată cu tinerii din comunitate, ierarhul a hirotesit întru iconom pe părintele Gabriel Cristian Florea, parohul comunității din satul Taraclia de Salcie.

     În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit evanghelia zilei și a vorbit despre momentele dificile dar și frumoase din viața parohiei. Această parohie a fost înființată cu 25 de ani în urmă, iar, acum 20 de ani a fost pusă piatra de temelie, fiind începute lucrările de construcție. Din lipsa resurselor financiare, lucrările s-au derulat pe etape, în prezent biserica fiind în faza de realizare a picturii murale. Așa cum știți, în fiecare an au împlinit câte o etapă, mare fiindu-ne bucuria ca de 5 ani ne rugăm în biserică nouă a satului, având speranța ca în cel mai scurt timp să ajungem la finalizarea lucrărilor și sfințirea bisericii.

     De asemenea, Preasfinția Sa a evidențiat frumoasă lucrare a părintelui Gabriel Cristian Florea, care în mod special poartă o grijă deosebită de tânăra generație, prin activitățile și proiectele desfășurate avându-i pe copii mereu în curtea bisericii.

     În contextul aniversării a 20 de ani de la fondarea parohiei și începerea lucrărilor de construcție ale bisericii parohiale, a fost binecuvântat Gimnaziul „Vasile Alecsandri” din localitate, care în această perioadă este gazda elevilor și tinerilor din comunitate, care participă la tabăra organizată de parohie în parteneriat cu instituțiile din localitate și din raionul Cahul.

     În semn de apreciere pentru buna conlucrare dintre școala și biserica din satul Taraclia de Salcie, ierarhul a oferit o diplomă de recunoștință directorului școlii  - dnei. Elizaveta Condorache, mai multe icoane, 2 Sfinte Scripturi și un volum de carte publicat recent de un teolog din eparhie.

     Preasfinția Sa a binecuvântat de asemenea începerea activității taberei parohiale „Lumea minunată a copiilor” aflată la ediția a III-a, iar tinerilor participanți le-a oferit cărți de rugăciune și iconițe, îndemnându-i să se roage mult, să fie harnici și cuminți, astfel viața lor va fi frumoasă și binecuvântată.

 

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto