Doi noi duhovnici în Protopopiatul Cahul

     Joi, 21 martie 2024, în Paraclisul „Învierea Domnului” din incinta Centrului Eparhial din municipiul Cahul, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a săvârșit rânduiala hirotesiei pentru parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din satul Cucoara – pr. Daniel Alexandru-Filip și pentru cel al bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Roșu - pr. Pavel Tudoreanu.
    Comisia de examinare de la Centrul eparhial a a aluat aptitudinile și capacitatea celor doi preoți hirotoniți recent, îndemnându-i să fie rugători, smeriți, harnici și râvnitori pentru a împlini cu responsabilitate atât slujirea ca preoți la parohii, dar mai ales în scaunul spovedaniei. Mântuirea multor fii duhovnicești este mâinile lor ca duhovnici, de aceea li s-a recomandat să citească Sfintele canoane, viețile Sfinților și alte cărți cu conținut duhovnicesc, care să-i ajute să analizeze fiecare situație și să dea cele mai bune tratamente duhovnicești pentru vindecarea patimilor și unirea cu Dumnezeu.

     Preasfinția Sa le-a recomandat să se roage pentru toți care le vor deveni fii duhovnicești și să canstientizeze ca și mântuirea lor depinde de felul în care vor administra Tăi ele Bisericii. Să fie veghetorii, cu inimă bune și cu dragoste să încurajeze pe cei aflați în înstrăinare de Dumnezeu.

     La final, cu ocazia hirotesiei, Preasfinția Sa i-a îndemnat să cerceteze Sfânta Scriptură și canoanele Sfinților Părinți, pentru a putea povățui atât cu iconomie, cât și cu acrivie pe fiii duhovnicești încredințați.

     Chiriarhul a oferit noilor duhovnici, câte un molitfelnic, un catehism și mai multe volume de predici, pentru a le fi spre ajutor în lucrarea duhovnicească pe care o au de împlinit din această zi.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto