Bucurie și binecuvântare la parohia Sfântul Ierarh Nicolae și Sf. Cuv. Mc. Evdochia din orașul Cimișlia

În Duminica Fiului risipitor, 3 martie 2024, Preasfințitul Părinte Veniamin, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Botez pentru pruncul Spiridon, la parohia Sfântul Ierarh Nicolae și Sf. Cuv. Mc Evdochia din orașul Cimișlia.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția sa a vorbit despre bunătatea tatălui care îi iartă toate fiului risipitor și îi dă inel în dreapta sa, dar și pe fiul cel mare care nu s-a bucurat de întoarcerea fratelui și nici de primirea pe care i-a făcut-o tatăl său.

De asemenea, ierarhul a amintit momente importante din viețile celor doi fii și puterea fiului risipitor de a se smeri pe sine și de a se întoarce la tatăl său.

Preasfinția a vorbit despre smerenie, pocăință și iertare ca trepte în urcușul duhovnicesc, dar și despre trufia celor care se cred drepți și uită legea iubirii, uită ca credința se verifică din fapte și ca fără dragoste față de semenii noștri nu putem dobândi mântuirea.

În final, a invitat pe cei prezenți să se pregătească pentru calea Postului Mare care se apropie și la Cina Domnului pentru a ne împărtăși cu Trupul și Sângele Fiului lui Dumnezeu care S-a întrupat ca să ne mântuiască și ne învață cum să viețuim pentru a fi împreună cu Tatăl cel ceresc.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția sa a oficiat Taina Sfântului Botez pentru fiul familiei preotului paroh, al doilea copil al preotesei Gabriela și a preotului Pavel Goreanu.

Întreaga comunitate s-a bucurat de acest eveniment și i-a felicitat pe părinți, nași, bunici și pe toți prietenii familiei prezenți.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud

Galerie foto