Centrul Cultural-Religios “Melchisedec Ștefănescu” din satul Priozeornoe - Ucraina, și-a început activitatea

     Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și prin implicarea Pc. Pr. Mihail Stegareacu - Protopop de Ismail, Centrul Cultural-Religios “Melchisedec Ștefănescu” din satul Priozeornoe, regiunea Odesa, și-a început activitatea.
     Astfel, în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, cat și a conflictului militar din Ucraina, a fost lansat proiectul social “Dăruiește un zâmbet celor nevoiași” unde 35 de persoane au primit o masă caldă. 
     Pentru început se va oferi odată pe săptămână o masă caldă, urmând ca în viitorul apropiat, cu speranța sprijinirii proiectului și de alți binefăcători, să fie oferită o masă în fiecare zi.
     Beneficiarii au mulțumit Preasfințitului Părinte Veniamin pentru purtarea de grijă față de comunitățile românești din Ucraina, dimpreună și Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul și bucuria adusă celor aflați în suferință și nevoie.
    Săptămânal la Centrul Cultural-Religios “Melchisedec Ștefănescu” din satul Priozeornoe, sunt organizate activități coordonate de Pc. Pr. Mihail Stegareacu la care participă atât etnicii români din Ucraina, cât și ucraineni.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto