Ședința administrativ-lunară a Protopopiatului Cahul

     În după-amiaza zilei de luni, 29 ianuarie 2024, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a prezidat ședinta administrativă a preoților din Protopopiatul Cahul, desfășurată în incinta Paraclisului Învierea Domnului din cadrul Centrului Eparhial.
     În cadrul ședinței Preasfinția Sa a evidențiat realizările din anul precedent, mulțumind preoților pentru implicare și subliniind  nevoia de solidaritate, unitate și de jertfelnicie pentru împlinirea misiunii preoțești în lumea în care trăim.
      A apreciat lucrarea preoților harnici și sacrificiul lor, invitându-i pe toți să se implice în activitatea misionară și să nu uite cui slujesc!  A arătat că sunt parohii unde lucrarea misionară necesită o mai bună coordonare și implicarea preoților, dar și a membrilor comunității. Se impune mai multă rugăciune, mai multă responsabilitate și mai multă dragoste față de Hristos și de Biserică, aceasta reflectându-se în viața parohiei. 
      Noi trebuie să continuăm proiectele, să le diversificăm și să implicăm în lucrarea misionară mai mulți credincioși din comunitate. Toate acestea vor avea consecințe practice și benefice în comunitate.
      De asemenea, a vorbit și despre activitățile care se doresc a fi desfășurate în anul 2024 în contextul anului omagial și comerativ, dar și de pregătire a festivităților de proclamare a canonizării unor unor sfinți locali în anul 2025, când se vor împlini 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie a Bisericii Ortodoxe Române, dar și de la ridicarea în rang a Mitropoliei Basarabiei. Nădăjduim în ajutorul lui Dumnezeu pentru ducerea la bun sfârșit a lucrărilor, dar și în comunitățile noastre care dorim să fie gazde bune pentru oaspeții de seamă care vor vizita eparhia. Ne-am bucura să avem în eparhia noastră pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, dar și alți ierarhi din Bisericile surori.
      Suntem la început de an, să ne stabilim prioritățile și să evaluăm sincer dacă am îndeplinit misiunea noastră cu responsabilitate, dacă am răspuns solicitărilor comunității, dacă ne-am aplecat spre cei suferinzi și spre copiii orfani, bătrânii singuri, dacă ne-am făcut mâinile lui Dumnezeu pentru a pune în practică principiile evanghelice și a îndeplini lucrarea Domnului în lumea în care trăim.
      În cadrul ședinței, părintele protopop Ion Herța a prezentat bilanțul activităților desfășurate în protopopiatul Cahul, fiind abordate mai multe aspecte care țin de activitatea clericală și duhovniceasca din parohii.

La final, preoții au mulțumit ierarhului lor pentru purtarea de grijă părintească și pentru susținerea tuturor proiectelor parohiilor.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto