Comunicat de presă: 165 ani de la Unirea Principatelor Române

     Miercuri, 24 ianuarie 2024, se împlinesc 165 ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Țării Românești.

      Ținându-se cont de semnificația zile în istoria poporului român, la Cahul, ziua de miercuri, 24 ianuarie 2024, va fi marcată printr-o serie de evenimente liturgice și culturale, după cum urmează:

  • ora 1000 se va oficia slujba de Te Deum la Paraclisul Centrului Eparhial „Învierea Domnului” din municipiul Cahul, de către Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, înconjurat clericii Protopopiatului Cahul;
  • ora 1100 în sala de festivități a Universității de Stat „B. P. Hașdeu” din municipiul Cahul va avea loc o conferință în cadrul căreia se vor reuni coordonatorii tuturor instituțiilor din teritoriu, cât și invitați din România (conform programului anexat).

     Totodată, Episcopia Basarabiei de Sud îndeamnă pe slujitorii sfintelor altare din cuprinsul eparhie să oficieze slujba de Te Deum, iar la finalul rânduielii liturgice să fie trase clopotele timp de un minut.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto