CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 28 Februarie
    Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior (Harți)
  • 29 Februarie
    Sf. Sfințiți Mc. Pamfil preotul și Valent diaconul; Sf. Ier. Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

La Cimișlia au fost distribuite lemne de foc pentru familiile social vulnerabile

     Miercuri, 29 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a fost prezent la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Cimișlia, unde Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, împreună cu reprezentanții Caritas Austria și ai sectorului Asistență Socială Cimișlia au venit în sprijinul a o parte din familiile social vulnerabile care nu au posibilități de a-și încălzi căminele cu un tir încărcat cu lemne, necesare pentru perioada rece a anului.

     Preasfințitul Părinte Veniamin și-a arătat recunoștință față de binefăcătorii care susțin acest proiect, evidențiind lipsurile prin care trec multe familii din sudul Basarabiei, iar aceste campanii aduc multă bucurie și un imbold pentru aceștia de a nădăjdui într-un viitor mai bun.

     Totodată, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei pentru binecuvântare și tuturor celor care sprijină proiectele sociale din Basarabia.

     La acest eveniment a fost prezent dl. Igor Belei - președintele Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, reprezentantul Caritas Austria, pc. Pr. Nicolae Goreanu – Protopop de Cimișlia și reprezentanții sectorului de asistență socială din orașul Cimișlia.

     Pe lângă parohia Sf. Nicolae din Cimișlia funcționează și cantina socială „Sf. Ier. Spiridon și Sf. M. Mc. Chiriachi” care cu sprijinul Preasfințitului Părinte Veniamin și al Misiunii Sociale Diaconia oferă zilnic o masa caldă pentru 40 de vârstnici.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto