CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 28 Februarie
    Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior (Harți)
  • 29 Februarie
    Sf. Sfințiți Mc. Pamfil preotul și Valent diaconul; Sf. Ier. Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

Zi de bucurie duhovnicească pentru două parohii din raionul Strășeni aflate în pelerinaj la Iași

DUMINICĂ 26 NOIEMBRIE 2023 - Zi de bucurie duhovnicească și emoții sufletești pentru creștinii din Comunitatea Religioasă "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din municipiul Strășeni și Comunitatea Religioasă "Adormirea Maicii Domnului " din satul Făgureni, raionul Strășeni.

    Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și cu purtarea de grijă părintească a Înaltpraesfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, un grup de pelerini în număr de 56 de oameni, în frunte cu Preoții Vetcislav Cazacu – paroh al Bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din mun. Strășeni, Petru Eșanu – cleric al Bisericii  „Sf. Cuv. Parascheva” din mun. Strășeni și Ioan Buciuceanu – paroh al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Făgureni, raionul Strășeni au vizitat azi în duh de rugăciune și smerenie următoarele locuri pline de sfințenie din municipiul Iași:  Catedrala Mitropolitană „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” și Biserica "Sfântul Nicolae Domnesc". Emoții de nedescris creștinii au trăit stând în rând la închinare la moaștele Sf. Cuv. Parascheva. Iar când fiecare a ajuns să se închine, au avut momente unice în viață. După ce au vizitat și s-au închinat la Sfânta Cuvioasă Parascheva pelerinii au fost asigurați cu un prânz oferit în dar de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
    La această masă de prânz ne-au onorat cu prezența și părinții: părintele Neculai Dorneanu - parohul Bisericii „Sfânta Mahramă a Domnului şi Sf. Mc. Brâncoveni" cartierul Cantemir, Iaşi  și părintele profesor Vasile Nechita - preot paroh la biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Iași, un bun prieten de-al parohiei din Strășeni, care ne-a ținut un cuvânt bun de susținere duhovnicească și sufletească.
    După prânz pelerinii strășeneni au vizitat Mănăstirea Golia, Mănăstirea Cetățuia, Mănăstirea Frumoasa și Mănăstirea Vlădiceni - vatra de baștină a părintelui Calistrat Chifan. 
    Bucurii enorme enoriașii au primit la Mănăstirea Cetățuia unde preotul care era în biserică a citit câteva rugăciuni de binecuvântare, de înduhovnicire și spor în toate. 
    Cu această ocazie creștinii ortodocși ai parohiilor „Sf. Cuv. Parascheva” mun. Strășeni și „Adormirea Maicii Domnului” satul Făgureni, r. Strășeni au mulțumit Preasfințitului Părinte Veniamin pentru binecuvântarea și sprijinul oferit pentru efectuarea acestui pelerinaj și Înaltpreasfințitului Părinte Teofan pentru primirea părintească de care a dat dovadă, cât și domnului Nicolae Zagnat pentru ajutorul acordat la organizarea acestui frumos pelerinaj. 

 

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto