“Biblia - calea către iubirea lui Dumnezeu”

     Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, sub coordonarea Centrului Eparhial, în perioada premergătoare zilei de 13 Noiembrie 2023 - Ziua Bibliei, la nivelul întregii Eparhii s-a derulat Proiectul Catehetice intitulat “Biblia - calea către iubirea lui Dumnezeu”.
     În cadrul proiectului au fost organizate întâlniri, conferințe, cateheze și concursuri în care preoții fie în locașurile de cult, fie în școlile unde se predă disciplina Religie au desfășurat aceste activități cu tinerii, descoperindu-le lucrarea mântuitoare a lui Iisus Hristos care “ieri și azi și în veci este Același” (Evrei 13,8).

     Printre parohiile și școlile implicate amintim: Parohia Toceni, Parohia Porumbești, Parohia Taraclia de Salcie, Liceul Teoretic  “Mihai Eminescu” din municipiul Cahul, Liceul Teoretic  “Mihai Eminescu” din orașul Căușeni, Liceul Teoretic  “Ion Creangă” din orașul Căușeni, Gimnaziul din satul Coșcalia, Gimnaziul din satul Cenac, etc.
      Tinerii care s-au implicat si evidențiat pe parcursul acestor activități au primit diferite darurir din partea preoților, urmând ca  în perioada următoare să fie premiați de către Preasfințitului Părinte Veniamin în cadrul  Conferinței Pastoral Misionare de Toamna, cu diplome si câte un volum al Sfintei Scripturi; chiriarhul achiziționând peste 200 de exemplare care vor fi distribuite tinerilor implicați.
      Directorii instituțiilor dimpreună cu cadrele didactice au mulțumit Praesfinției Sale pentru această initiațivă, prin această activitate consolidându-se relația dintre Biserică și Școală. 
    Preasfinția Sa felicită pe toți clericii care s-au implicat in realizarea acestui proiect catehetice eparhial, nădăjduind ca acesta sa conducă spre noi slujitori si fiii devotati ai Bisericii celei Dreptmaritoare a Mântuitorului Hristos.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto