Un grup de cadre didactice de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Cahul, pelerini în Bucovina

     Cu sprijinul și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, un grup format din 20 de profesori de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din municipiul Cahul, însoțiți de pr. Andrei Apetrei - profesor de Religie în cadrul instituției de învățământ, au vizitat în perioada 02-03 noiembrie 2023 mănăstirile și parte din obiective cultural-istorice ale județului Suceava.
     Joi, 02 Noiembrie, grupul a făcut un prim  popas duhovnicesc la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, unde au fost întâmpinați de Pcuv. Arhim. Andrei Ioniță care le-a prezentat istoricul sfântului locaș, cât și brutăria din incinta Centrului Arhiepiscopal.
     Pelerinii și-au continuat călătoria duhovniceasca la Mănăstirea Cămârzani, Catedrala Arhiepiscopală din Suceava unde s-au închinat la moaștele Sfântului Mucenic Ioan cel Nou - ocrotitorul Episcopiei Basarabiei de Sud, Cetatea de Scaun a Sucevei, Mănăstirea Dragomirna și Mănăstirea Putna.
     Vineri, 03 Noiembrie, dis de dimineața grupul a participat la Sfânta și Dumnezeiască Liturghie la Mănăstirea Putna și s-au închinat la mormântul Sfântului Ștefan cel Mare.
     Ziua a continuat cu vizitarea Mănăstirii Sihăstria Putnei, chilia lui Daniil Sihastru, Atelierul de ceramica din Marginea, Mănăstirile Sucevița, Humor și Voroneț, după care Salina din Cacica.
     La finalul acestui pelerinaj, participanți s-au îmbogățit duhovnicește prin participarea la sfintele slujbe, prin închinarea la sfintele odoare și prin vizitarea vechilor vetre monahale, revenind la Cahul cu dorința de a mărturisi celorlalți colegi experiența duhovnicească trăită în aceste zile, cât și de a-și mărturisi credință prin participarea mai activa la viața bisericesca din comunitățile lor.
     De asemenea, au mulțumit Preasfințitului Părinte Veniamin pentru sprijinul oferit în realizarea acestui pelerinaj, al doilea în ultimul an, fiind recunoscători totodată și tuturor gazdelor din Bucovina care i-au primit cu brațele deschise, cu multă dragoste și ospitalitate.
     Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” este cea mai mare instituție de învățământ din Cahul ca număr de elevi și se numără printre putinele instituții din municipiul Cahul unde se predă disciplina Religie.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto