Binecuvântare și bucurii duhovnicești pentru pelerinii din Parohia Puhoi

În perioada 26 - 28 Octombrie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, un grup de credincioși din Parohia Puhoi, raionul Ialoveni, însoțiți de preotul Andrei Apetrei, au vizitat o parte din mănăstirile din centrul României.
     În ziua de joi, 26 Octombrie a fost vizitată una din ctitoriile Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu - Mănăstirea Sâmbătă de Sus și Catedrala Mitropolitană din Sibiu unde sunt așezate spre închinarea moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.
     Vineri, 27 Octombrie, dis de dimineata pelerinii au poposit la Mănăstirea Prislop unde s-au închinat la mormântul părintelui Arsenie Boca (cunoscut in popor drept “Sfântul Ardealului”), la peștera Sfântului Ioan de la Prislop, după care au participat la Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. 
     Ziua a continuat cu vizitarea Mănăstirilor Lainici (unde sunt moaștele Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici), Polovragi, Hurezi, Dintr-un Lemn, Arnota si Bistrița (unde sunt moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul).
    Sâmbătă, 28 Octombrie grupul de pelerini basarabeni au ajuns la Argeș unde au vizitat Mănăstirea Curtea de Argeș si s-au închinat la moaștele Sfintei Filofteia.
     Prin dragostea si purtarea de grija a Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, părintele Adrian - ghidul mănăstirii le-a vorbit pelerinilor despre istoria locului și evenimentele importante care au avut loc la Curtea de Argeș, după care le-a prezentat muzeul Arhiepiscopal.
     Ziua a continuat prin vizitarea Mănăstirii Aninoasa și a Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Mioveni, unde părintele consilier Andrei Puiu Diaconescu i-a primit cu multă caldura pe pelerini, le-a prezentat istoria locului și fiecărui pelerin i-a oferit in semn de binecuvântare o icoana.

     Pelerinii au revenit pe meleagurile natale bucuroși și binecuvântați, fiind recunoscători Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, pentru binecuvântarea și sprijinirea acestui pelerinaj cu masa și cazarea în cele trei zile.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud

Galerie foto