La Cimislia a fost sfințita Troița pentru eroii neamului

In ziua de sambata, 7 Octombrie 2023, Preasfințitul Veniamin, împreuna cu un sobor de preoți din Protopopiatul Cimislia, a sfintit Crucea inaltata in cinstea eroilor neamului, in prezenta reprezentanților asociației Cultul Eroilor din Prahova si a Asociației Tiras Tighina.

Aceasta Troița a fost donata de Asociația Cultul Eroilor din Prahova si a fost așezată la Cimislia atât in amintirea eroilor din toate timpurile jertfiți pe câmpurile de lupta, in lagăre si închisori pentru apărarea patriei si a credinței strămoșești, cât si a celor jertfiți in anul 1992, in războiul din Transnistria, pentru independența Republicii Moldova.

Preasfinția Sa a explicat importanța cinstirii Sfintei Cruci, istoricul sărbătorii si simbolistica acestei Troițe, felicitând pe cei prezenți si rugând pe Dumnezeu sa odihneasca sufletele tuturor celor care au murit pentru țară, credință si neam.

La final membrii Asociației Cultul Eroilor au mulțumit Preasfințitului Veniamin pentru susținerea si promovarea credinței ortodoxe si a spiritualității românești, precum si pentru întreaga activitate de promovare a valorilor neamului nostru.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud

Galerie foto