A fost lansat un program de Master al Facultății de Teologie “Justinian Patriarhul” din București, la Chisinau

Vineri, 06 Octombrie 2023, în Aula Regina Maria a Universității de Stat din Moldova, a avut loc deschiderea programului de Master - Pastorație și viața liturgică, a extensiei Facultății de Teologie Ortodoxa “Justinian Patriarhul” din cadrul Universității din București.

La eveniment la luat parte Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, delegatul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, rectorii celor doua universități, Dl. Prof. Univ. Dr. Marian Preda și Dl. Prof. Univ. Dr. Igor Șarov; decanul Facultății de Teologie din București - pr. Prof. Dr. Constantin Preda, coordonatorul școlii doctorale - Dl Prof. Adrian Lemeni, Dl. Nicolae Ivășescu - secretar general DRRM, cât și alte cadre ale Facultății de Teologie din București.

Pentru acest prim program de Master al Facultății de Teologie Ortodoxa din București s-au înscrie 40 de cursanți, care se vor bucura de burse de studiu din partea Guvernului României, iar la finalizarea programului de studiu vor beneficia de o diploma recunoscuta la nivel internațional.

Cu aceasta ocazie, rectorii celor doua Universități au salutat pe cei prezenți exprimând bucuria începerii unei activități educaționale academice care va deschide noi posibilități pentru cei care vor sa aprofundeze teologia si sa activeze in administrația bisericeasca, dar si alte domenii.

Preasfințitul Veniamin felicită realizarea proiectul si dorește celor înscris succes in activitatea de cercetare si formare profesională, pentru un viitor mai bun si o viața duhovniceasca corespunzătoare aspirațiilor noastre si chemării lui Dumnezeu.

Material video: https://www.youtube.com/watch?v=o-HeSWRn4lg

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto