Preasfințitul Părinte Veniamin a înălțat rugăciuni pentru cadrele didactice, cu ocazia Zilei mondiale a educației si a profesorului

Joi, 05 octombrie 2023, la Centrul eparhial din municipiul Cahul, Preasfințitul Părinte Veniamin a înălțat rugăciuni pentru sănătatea tuturor celor care activează in învățământ, mulțumind lui Dumnezeu pentru “toată darea cea buna”, pentru profesorii devotați misiunii lor si pentru bucuria creșterii si educării unei generații ancorata in valorile credintei si ale spiritualității noastre.

Preasfinția Sa a cerut de la Dumnezeu să reverse asupra lor intelepciune, putere si har, binecuvântare în povățuirea tinerei generații spre cunoașterea aducătoare de bunăstare și împliniri pentru comunitate, dar si multe împliniri personale.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat efortul depus de cadrele didactice, dar si efortul depus pentru creșterea unei generații de oameni frumoși si bine educați, care să aducă mai multă bucurie în societate, trăind cu speranta unui viitor mai bun. De asemenea, a subliniat nevoia educatiei cu frică de Dumnezeu și respect față de oameni, așa cum spune Scriptura, arătând beneficiile acesteia pentru familie si societate.

A evocat pe dascălii de vocație de alta data si de azi, cei care au știut să-și facă datoria cu multă responsabilitate pentru a crește generații de profesioniști în diferite domenii. Avem obligația sa le transmitem cunoștințele in diferite domenii si dragostea fata de țara si de neam, fata de valorile spiritualității strămoșești, învățându-i la rândul lor să transmită mai departe știința, cultura și mai ales învățătura de credință primită atât prin tradiție, cât mai ales prin participarea la Sfintele Slujbe, citirea Sfintei Scripturi și a scrierilor si Vieților Sfinților Părinți.

În final, Preasfinția Sa a felicitat cadrele didactice prezente, cât și pe cele din toată tara pentru întreaga lucrare de creștere și de formare a tinerelor generații, dorindu-le ani mulți și binecuvântați, cu mult har și ajutor de la Domnul Hristos – Pedagogul prin excelență.

La slujba au fost prezenți educatori din colectivul pedagogic al Grădiniței Nr. 8 „Prichindel” din municipiul Cahul, invatatori, profesori si clerici. Pentru întreg colectivul pedagogic au fost oferite cruciulițe.

Episcopia Basarabiei de Sud militează pentru o bună educație a tinerilor îndemnând si sprijinind pe elevii merituoși și dornici de învățătură cu burse, iar pe cadrele didactice cu pelerinaje la locurile sfinte si in centrele culturale din România, pentru a cunoaște spiritualitatea românească si istoria neamului nostru.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto