La Cahul a fost organizată "Ziua Profesională a Lucrătorului din Învățământ"

Miercuri, 04 Octombrie 2023, la Palatul de Cultura “Nicolae Botgros” din municipiul Cahul, Direcția Generală de Învățământ Cahul a organizat un evenimentul dedicat  “Zilei Mondiale a Educației și Zilei Profesorului” cu genericul ,,Vocație, misiune și pasiune în devenirea profesională,, la care au fost invitați pedagogii cu rezultate remarcabile din raionul Cahul și partenerii Direcției de Învățământ.
     Din partea Episcopiei Basarabiei de Sud, ca delegat al Preasfințitului Părinte Veniamin a fost Pc. Pr. Marin Grigore care a transmis mesajul de felicitare și gândurile de apreciere pentru întreg colectivul pedagogic al raionului, coordonat de către domnul Director General al DGÎ Cahul Valeriu Baban, totodata evidențiind importanța și rolul pedagogului în educarea și formarea tinerilor generații și pentru viitorul societății.
     La eveniment au luat parte Excelenta Sa, doamna Anca Corfu - Consulul General al României la Cahul; Dl. Nicolae Dandis - primarul municipiului Cahul; Dl. Nicolae Dunas - președintele Consiliului raional Cahul; Dl. Igor Sevcenco - șeful Cancelariei de Stat și reprezentantul Guvernului în teritoriu, cât și reprezentanții Universității “Dunărea de Jos” din Galați. 
     În cadrul evenimentului pedagogii care s-au remarcat prin activitatea didactică au primit diplome de apreciere din partea Guvernului Republicii Moldova.
     De asemenea, mai multe colective folclorice de elevi din raionul Cahul au susținut  momente artistice.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto