Preasfințitul Părinte Veniamin a sfințit Centrul Național de Asistență Medicală Urgență prespitalicească din satul Puhoi

În ziua de miercuri, 4 Octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Veniamin a participat la inaugurarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească din satul Puhoi, raionul Ialoveni, sfințind și binecuvântând lucrările si pe cei care își vor desfășura activitatea în acest centru.

Centrul va deservi mai multe localități din raionul Ialoveni, oferind condiții mai bune pentru persoanele bolnave si pentru cei care au nevoie de tratamente de calitate si sprijin in momente dificile si de acutizare a bolii.

Centrul a fost renovat în cadrul unui proiect de dezvoltare sub egida ,,satul european,, , proiect susținut de Consiliul raional Ialoveni, cu spiritul dlui deputat Petru Frunza si prin implicarea dlui primar, Ioan Goreanu, și a echipei de consilieri de la primăria Puhoi.

Preasfinția Sa a felicitat pe toți cei implicați în realizarea acestui proiect necesar pentru comunitate, mulțumind lui Dumnezeu și autorităților pentru crearea condițiilor mai bune de viața în satele din țara noastră și încurajarea celor care locuiesc la sat.

La evenimentul de deschidere a Centrului au participat pr. Alexei Sîrbu – parohul bisericii satului Puhoi; dl. Ion Prisăcaru – Secretar de Stat al Ministerului Sănătății; dl. Iurie Crasiuc – șeful Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească ; dl. Petru Frunze – deputat în Parlamentul Republicii Moldova; dl. Mihail Silistraru – președintele Consiliului raional Ialoveni și dna. Natalia Savciuc – șeful Centrului de Sănătate Puhoi.

La final, Preasfinția Sa a felicitat pe toți cei prezenți, oferind câteva daruri pentru centru și celor care vor activa aici.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud

Galerie foto