Credincioși din Parohia Găvănoasa în pelerinaj la locurile ecleziale din Arhiepiscopia Iașilor

     Cu binecuvântarea Presfintitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, un grup de 20 de credincioși din parohia Găvănoasa, Protopopiatul Cahul, însoțiți de parintele consilier Petru Veste, au vizitat în perioada 2-3 Octombrie 2023 obiectivele ecleziale din Arhiepiscopia Iașilor.
     Pelerinajul este un prilej binecuvantat pentru comunitățile din Sudul Basarabiei pentru a cunoaște mai deaproape realitățile identitare, culturale și spirituale care ne leagă. De asemenea, au avut prilejul de a se închina la odoarele de mare preț aflate la vetrele monahale vizitate, cerând ajutorul sfinților pentru consolidarea și binecuvântarea poporului nostru.
     În cele doua zile de pelerinaj, credincioșii au vizitat:
 - Mănăstirea Hadambu;
 - Catedrala Mitropolitana din Iași;
 - Manstirea Sfinții Trei Ierarhi din Iași;
 - Bisericile Sfântul Nicolae Domnesc și Sfântul Sava din Iași;
 - Mănăstirea Cetățuia;
 - Mănăstirea Miclăușeni și Castelul Sturdza;
 - Mănăstirea Varatic;
 - Mănăstirea Agapia;
 - Mănăstirea Secu;
 - Mănăstirea Sihăstria;
 - Mănăstirea Neamț;
 - Biserica Sfântul Cuvios Iacob Hozevitul din incinta Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț.
    Pelerinii au ajuns la casele lor cu bucurie duhovniceasca, mulțumind tuturor celor care i-au susținut in organizarea pelerinajului.
    Mulțumim Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucuvinei, cât si tuturor clericilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor care susțin acest proiect al cunoașterii locurilor ecleziale si culturale de peste Prut a fraților Basarabeni.

Biroul de presa al Episcopie Basarabiei de Sud

Galerie foto