Preasfințitul Părinte Veniamin a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia Ghioltosu, cu ocazia hramului

     Vineri, 22 septembrie 2023, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, în noua biserică a parohiei Ghioltosu, Protopopiatul Cantemirului și Tigheciului, care și-a cinstit ocrotitorii.

     În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre sfințenia vieții părinților Maicii Domnului – Sfinții Părinți Ioachim și Ana, care erau virtuoși, dreptcredincioși, smeriți, rugători, statornici si încrezători in Dumnezeu, deși erau înaintați în vârstă. Ei erau implinitori ai poruncilor lui Dumnezeu. Însă cu toate acestea, familia nu a avut bucuria nașterii unui prunc pana când Dumnezeu si-a arătat mila Sa spre ei.

     Din viața lor vedem ca au fost statornici, trăind cu speranța, ei nu s-au descurajat, au continuat sa se roage așteptând cu nădejde că Dumnezeu îi va binecuvânta la vrea cuvenită cu un prunc, pentru a ridica defăimarea lor. Răbdarea le-a fost răsplătită de Dumnezeu cu nașterea celeia care avea să poarte în pântece și să aducă în lume pe Fiul lui Dumnezeu.

     Totodată, a evidențiat și virtuțile care le-au caracterizat viața Sfinților Ioachim și Ana, dintre toate acestea subliniind smerenia, cea care i-a înălțat și i-a binecuvântat cu împlinirile pământești și cele cerești, ei fiind un model pentru familiile contemporane, prin sfințenia vieții lor și dragostea de Dumnezeu, care i-a învrednicit a fi bunicii după trup ai Mântuitorului Hristos.

     Preasfinția Sa a evidențiat lucrarea minunată din această parohie realizată cu mijlocirile sfinților ocrotitori, la care s-a adăugat efortul preotului paroh Petru Andon si dragostea sa pentru comunitate si Biserica, susținerea materială a Episcopiei Basarabiei de Sud, a Secretariatului de Stat pentru Culte, precum si sprijinul multor prieteni si al membrilor comunității.

     Preasfinția sa a mulțumit lui Dumnezeu si tuturor binefăcătorilor pentru susținerea acestui proiect, a laudat hărnicia si devotamentul preotului paroh, chemand la solidaritate si încurajând finalizarea lucrărilor de la acoperis in lunile care urmează, pentru ca sărbătorile Crăciunului si Botezului sa se poată oficia in noua biserica.

     Parohia Ghioltosu a fost înființată în anul 2006, sfintele slujbe fiind oficiate într-un paraclis improvizat. Odată cu venirea Preasfințitului Părinte Veniamin, după construirea așezământului social din curtea bisericii în perioada 2018 - 2019, la 7 octombrie 2021 a fost pusă piatra de temelie pentru noua biserică parohială închinată Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana și Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, care astăzi, la mai puțin de 2 ani a ajuns la construcția acoperișului.

     De asemenea, anul acesta Parohia Ghioltosu a primit spre cinstire și păstrare un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici.

     La hram a participat si Consulul general al României la Cahul, dna Anca Corfu, prieteni ai parohiei si membrii comunității.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto