În duminica Înaintea Înălțării Sfintei Cruci, 24 Septembrie 2023, Preasfințitul Părinte Veniamin a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia Pogorârea Sfântului Duh din satul Porumbești

     In cuvântul de învățătura, Preasfinția Sa a vorbit despre bunătatea lui Dumnezeu, Care L-a trimis pe unicul Sau Fiu ca tot cel ce crede in El sa se mantuiasca.

     Înainte de pătimirilor Sale, Domnul a arătat prefigurarea răstignirii Sale si izbăvirea tuturor celor care vor crede, se vor uita spre Crucea cea dătătoare de viața, Altarul de jertfa a lui Hristos si arma crestinilor.

     In final, Preasfinția Sa a a arătat ca Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sau sa mantuiasca lumea, iar nu sa o judece, îndemnând pe cei prezenți sa poarte crucea vietii cu demnitate si sa priveasca cu speranța la Crucea Domnului, chemand-L sa ne izbaveasca din moartea păcatului.

     Preotul paroh Gabriel Onel a mulțumit Preasfinției Sale pentru sprijinul si purtarea de grija părintească, amintind despre susținerea primită pentru lucrările pe care le efectuează la biserica.

     Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre iconografia bisericii, îndemnând la urgentarea finalizării lucrărilor de pictura.

     La final credincioșii si copiii prezenți au primit din partea Preasfinției Sale cruciulițe pentru ca sa fie ocrotiți de puterea Crucii Domnului.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud

Galerie foto