Congresul Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, Ediția a XVI-a, evaluare si perspectiva misionara

     Congresul Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, Ediția a XVI-a s-a desfășurat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 25 – 27 septembrie 2023, la Mănăstirea Caraiman din județul Prahova.

     Din partea Episcopiei Basarabiei de Sud, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, au participat Pc. Pr. Petru Veste, consilier eparhial, și Pc. Pr. Protoiereu Marin Grigore, profesor de Religie. Congresul este cea mai importantă întâlnire anuală a inspectorilor de cateheză de la nivelul Patriarhiei Române, la care se analizează aspecte concrete din lucrarea educațională a Bisericii.

     Tema centrală a acestui congresului a fost: dinamizarea și eficientizarea activității catehetice la nivel parohial, dar mai ales eparhial. De asemenea, s-au purtat discuții privitoare la cea de-a XVI-a ediție a Concursului Național Catehetic “Hristos împărtășit copiilor”, care va avea loc în anul 2024.

     Cu aceasta ocazie, Pc. Pr. Marin Grigore din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud a fost desemnat în calitate de cadru de sprijin care va contribui la elaborarea ghidului catehetic la nivel național.

     Mulțumim Patriarhiei Romane pentru lucrarea misionar educațională si pentru experiența interesantă dobândită la Congres, in aceste zile.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto