Parohia Nasterea Maicii Domnului din satul Cobusca Noua și-a sărbătorit hramul

     În ziua de joi, 21 Septembrie 2023, Preasfințitul Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat Sfanta Liturghie în biserica parohiei Nasterea Maicii Domnului din satul Cobusca Noua, cu ocazia hramului.

     La eveniment au participat credincioșii din parohie, reprezentanți ai autorităților locale, oaspeți si prieteni ai acesteia.

     În cuvântul de învățătura, a indemnat pe cei prezenți sa aibă credință drepților părinți Ioachim și Ana și încredințarea ca Dumnezeu asculta rugăciunile oamenilor drepți si le împlinește cererile.

     De asemenea, a evocat criza demografica si nevoia încurajării familiilor si a femeilor sa nască prunci si sa-i crească cu intelepciune, sa-i educe in frica de Dumnezeu si cu responsabilitate civică pentru a crea un viitor mai bun. Cei care își doresc sa aibă copii, sa înmulțească rugăciunea si atunci când exista posibilitatea sa înfieze. Cea mai mare virtute se arată in creșterea si educarea unor prunci, chiar si atunci când nu sunt părinți biologici.

     Dumnezeu iubește si înaltă pe cei smeriți si le da har, fapt pentru care se cuvine sa trăim in smerenie, sa avem dreapta credință si dreapta mărturisire, lăsându-L pe Dumnezeu sa lucreze in viața noastră.

       Cu aceasta ocazie, Preasfinția Sa a evocat lucrarea preotului paroh Nicolae Goreanu si chipurile luminoase ale credincioșilor din acest sat, pe care le-a cunoscut in perioada in care a fost alături de tatăl sau, între anii 1992-2018, oameni evlavioși si harnici, credinciosi si rugători, dornici sa împlinească chemarea Domnului.

     Si-a amintit de lucrările de înnoire si de greutățile prin care a trecut comunitatea, îndemnându-i sa fie solidari, harnici si sa împlinească poruncile Domnului.

       La final, mai mulți credinciosi au primit semne de pretuire din partea Preasfinției Sale.

      Atât preotul paroh, cât si primarul localității au mulțumit Preasfinției Sale si i-au adresat invitația sa revina in aceasta parohie.

 

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud

Galerie foto