Mesajul transmis de Preasfințitul Părinte Veniamin la trecerea în veșnicie a robului lui Dumnezeu Anatolie Dombrov, din Parohia Palanca

Fratele Anatolie Dumbrov (1954-2023)

Om cu dragoste și frică de Dumnezeu[1]

 

     Am aflat cu întristare vestea trecerii la cele veșnice în ziua de 18 septembrie 2023 a fratelui Anatolie Dombrov, om vrednic și consilier parohial al Comunității Ortodoxe Românești din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, Episcopiei Basarabiei de Sud.

     Fratele Anatolie Dombrov s-a născut în satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, în data de 10 februarie 1954, într-o familie de buni creștini.

     A urmat școala vremii, finalizând cele 7 clase la școala din satul natal, după care a urmat studiile la liceul din Ștefan Vodă, iar pe parcursul vieții a absolvit două facultăți: de energetică și jurisprudență.

     S-a căsătorit cu doamna Vera, iar Dumnezeu i-a binecuvântat cu doi copii – Ion și Elena, care le-au binecuvântat bătrânețea cu mai mulți nepoți.

     Pe parcursul vieții a lucrat ca electrician în orașul Ștefan Vodă și Palanca, fapt care a influențat mutarea familiei din Ștefan Vodă la Palanca. De asemenea, după deschiderea punctului de frontieră de la Palanca a fost printre primii angajați ai vremii, bucurându-se de aprecierea tuturor celor care au lucrat și l-au cunoscut.

     Alături de grija față de familie și locul de muncă, în sufletul fratelui Anatolie Dombrov, un loc aparte la reprezentat credința și dragostea de Dumnezeu, materializate prin participarea cu regularitate la sfintele slujbe, sprijinirea preoților care au slujit în parohia aflată în jurisdicția Episcopiei Basarabiei de Sud, acesta făcând parte din consiliul parohial.

     În ultimii trei ani de viață, a trecut prin grele suferințe provocate de lupta cu cancerul, încercări care nu l-au îndepărtat de Sfânta Biserică și de mărturisirea adevărurilor spirituale și identitare românești, cu trei zile înainte de a-și da obștescul sfârșit spovedindu-se și împărtășindu-se cu Sfintele Taine.

    În aceste momente de tristețe pentru familie și pentru comunitatea din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, adresăm tuturor cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și întreaga noastră compasiune, rugându-ne Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morții și Domnul vieții, să așeze sufletul robului Său împreună cu drepții, în loc luminat, în loc cu verdeață, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea și suspinul.

     Ne rugăm Domnului Hristos, Cel Înviat din morți, să așeze sufletul robului Său Anatolie Dombrov în ceata sfinților, acolo unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit! Veșnica lui pomenire din neam în neam!

    Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndoliată,

 


[1] Mesaj de condoleanțe adresat familiei Dombrov din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, transmis cu ocazia înmormântării în data de 20 septembrie 2023.