CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 28 Februarie
    Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior (Harți)
  • 29 Februarie
    Sf. Sfințiți Mc. Pamfil preotul și Valent diaconul; Sf. Ier. Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

Moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu vor fi aduse in procesiune la Manastirea Sfanta Treime din satul Rosu, in zilele de 30-31 august 2023

     Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel și cu bunăvoința părintelui Emil Caramizaru, preot paroh la parohia Sfântul Gheorghe Nou - București, vor fi aduse pentru prima data in Basarabia Moaștele Sfântului Voevod Martir Constantin Brâncoveanu, pentru binecuvântarea credincioșilor si întărirea in credința.

     Este o mare bucurie pentru noi cei din Sudul Basarabiei, ca la sfințirea unei mănăstiri greu încercate la începuturile ei, cu ocazia aniversării Centenarului Episcopiei sa fim binecuvântați și întăriți in lucrarea noastră prin prezenta Sfinților si a ierarhilor care participa la acest eveniment.

     Invitam pe toți credincioșii care iubesc pe martirii neamului, pe cei care si-au dat viața pentru pastrarea ortodoxiei.

     Sfintele moaște vor fi întâmpinate la Episcopie in după amiaza zilei de 30 August, apoi se va oficia slujba Privegherii.

     În ziua de joi, 31 August la ora 7,30 se va face întâmpinarea sfintelor moaște la Manastirea Sfanta Treime, iar la ora 8,30 se va face întâmpinarea ierarhilor, respectiv a Inaltpreasfintitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului și Muscelului, a Inaltpreasfintitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, delegatul Patriarhului României si a chiriarhului locului, care vor oficia slujba sfințirii bisericii mănăstirii.

     Ne rugam Sfântului Constantin Brâncoveanu sa apere țara noastră si sa ne ajute sa păstram credinta si unitatea, sa păstram dragostea si solidaritatea pentru depășirea tuturor greutăților prin care trecem.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud