CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 28 Februarie
    Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior (Harți)
  • 29 Februarie
    Sf. Sfințiți Mc. Pamfil preotul și Valent diaconul; Sf. Ier. Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

Final de pelerinaj pentru credincioșii din satul Puhoi

    Miercuri, 19 Iulie a fost ultima zi de pelerinaj pentru creștinii parohiei Puhoi, raionul Ialoveni.
     În zorii dimineții, după ce au înnoptat la Mănăstirea Petru-Vodă, pelerinii au vizitat și cealaltă ctitorie a marelui duhovnic român, a părintelui Justin Pârvu, Mănăstirea Paltin Pentru-Vodă, cât și Mănăstirea Durău, locul unde și-a început viața monahală. Obștile ambelor mănăstiri fiind constituite din monahii.
      Apoi au poposit în stațiunea Durău, unde au admirat Taborul românesc - Muntele Ceahlău și s-au hrănit cu simplitatea, căldura și frumusețea deosebită a locului.
     Ziua a continuat cu vizitarea Mănăstirii Pângărați, au admirat priveliștea satelor nemțene de pe valea Bistriței, după care s-au închinat cu multă evlavie la icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana de la Mănăstirea Bistrița - ctitoria voievodului Alexandru cel Bun.
     Pelerinajul s-a încheiat cu închinarea în catedrala voievodală a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, unde credincioșii au fost primiți cu multă căldură de preacuviosul părinte arhimandrit Andrei Ioniță, care le-a vorbit acestora despre istoria Arhiepiscopiei și despre legătura ei cu credincioșii basarabeni în decursul timpului.
      Credincioșii prezenți în acest pelerinaj au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru această mare binecuvântare de a cunoaște locurile pline de credință, trăire duhovnicească și odoare de mare preț.
     De asemenea, au adus sincere mulțumiri Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, care a binecuvântat și sprijinit organizarea acestui pelerinaj, pentru  cunoașterea și conștientizarea realităților duhovnicești care fac ca locuitorii de pe ambele maluri ale Prutului, deși divizați în două țări diferite, să fie uniți prin credință, limbă și valorile identitare.
     Totodată, au mulțumit tuturor celor care au susținut organizarea acestui pelerinaj, părintelui Andrei Apetrei - secretar eparhial; doamnei preotese Maria Guja - fiica satului Puhoi, cât și tuturor viețuitorilor din mănăstirile vizitate.
     Episcopia Basarabiei de Sud în continuare susține pelerinajele la obiectivele ecleziale și culturale din România pentru fiii eparhiei care doresc să cunoască și să guste din frumusețea, credința și istoria poporului român.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto