Pelerinajul profesorilor de la Școala Profesională Nr. 1 Cahul s-a încheiat cu vizitarea locurilor din județul Neamț

     După prima zi de pelerinaj în capitala Moldovei, pelerinii Școlii Profesionale Nr. 1 din municipiul Cahul și-au îndreptat pașii către frumoasele locuri din ținutul Neamțului.
    Astfel, în dimineața zilei de marți, 07 Iunie 2023, pelerinii și-au îndreptat pașii către lavra Mănăstirii Neamț unde au participat la Sfânta Liturghie și s-au închinat la sfintele odoare, după care ghidați de preacuviosul părinte Andrei, bibliotecarul Mănăstirii Neamț, au vizitat muzeul mănăstirii, bucurându-se de cunoașterea vieții duhovnicești din decursul secolelor, cât și de impornața acesteia în dezvoltarea societății românești începând cu secolul XVI și până în prezent.

      Ziua a continuat cu vizitarea Mănăstirii Sihla și închinarea la peștera Sfintei Teodora, vizitarea complexului monahal de la Mănăstirea Sihastria și mai apoi Secu.
      De asemenea a fost vizitată și Cetatea Neamțului, iar în cele din urmă pelerinii s-au bucurat și de frumoasele mănăstiri de maici de la Agapia și Varatic.
     Pelerinii au ajuns la Cahul cu multă bucurie și cu imaginea unor ținuturi pline de încărcătura spirituală, aducând acasă imaginea fraților români ospitalieri, credincioși și dornici de a primii și cunoaște pe frății basarabeni.
      În urma sprijinului primit în organizarea acestei călătorii duhovnicești, pelerinii și-au arătat gândul de recunoștință îndreptat către Preasfințitului Părinte Veniamin și Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, mulțumindu-le pentru binecuvântare, sprijin, pentru emoțiile și trăirile duhovnicești avute în urma acestui pelerinaj.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto