CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 28 Februarie
    Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior (Harți)
  • 29 Februarie
    Sf. Sfințiți Mc. Pamfil preotul și Valent diaconul; Sf. Ier. Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

La Cahul a avut loc Festivalul-concurs raional “Cântecul popular pascal” ajuns la ediția a XVII-a

       Joi, 27 Aprilie 2023, în incinta Universității de Stat “B. P. Hașdeu” din municipiul Cahul s-a desfășurat Festivalul-concurs raional “Cântecul popular pascal” ajuns la ediția a XVII-a.
       Festivalul este organizat de Direcția Generală de Învățământ Cahul în parteneriat cu Consulatul General al României la Cahul, Episcopia Basarabiei de Sud, Episcopia de Cahul și Comrat și CR Cahul al Federației Sindicale a Educației și Științei.
      Anul acesta au participat un număr de 17 colective, care au interpretat cântări și colinde din perioada pascală, aducând prin acestea lumina și bucuria Învierii Domnului Hristos în inimile și pe chipurile tuturor celor prezenți.
      Prin organizarea Festivalului “Cântecul popular pascal” în fiecare an, în perioada Penticostarului, se dorește descoperirea celor mai originale cântece pascale din zona raionului Cahul si aducerea in actualitate a valorilor si tradițiilor poporului basarabean la cele mai însemnate sărbători creștinești.
      La final, în urma jurizării, grupurile participante au primit diplome si premii financiare, oferite din partea partenerilor.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto