CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 28 Februarie
    Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior (Harți)
  • 29 Februarie
    Sf. Sfințiți Mc. Pamfil preotul și Valent diaconul; Sf. Ier. Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

Preasfințitul Părinte Veniamin a participat duminică, 26 Martie 2023, la festivitățile organizare de Asociația Casa limbii române din orașul Căușeni, cu ocazia împlinirii a 105 ani de la votarea Unirii de către membrii Sfatului Țării

     Cu aceasta ocazie, Preasfinția Sa a felicitat oaspeții din România, organizatorii si pe toți cei prezenți la serbare, vorbindu-le despre contextul în care în anul 1918 s-a votat la 27 Martie Unirea cu țara mama.

     De asemenea, Preasfinția Sa a arătat ca artizanii si făuritorii unirii au conștientizat riscurile in care se afla spațiul dintre Prut si Nistru după revoluția bolșevică, au conștientizat responsabilitatea pe care au primit si au votat unirea, reușind pentru câteva zeci de ani sa evite teroarea si umilința prin care treceau locuitorii din Uniunea Sovietica, schimbând destinul bunicilor noștri. Printre militanții pentru unire se aflau militari, invățătorilor, demnitari si clericii din Basarabia.

     Se cuvine sa le cinstim memoria si sa conștientizam beneficiile unirii si efectele cu impact deosebit din perioada interbelica in toate segmentele de activitate.

     Preasfinția Sa a indemnat la solidaritate si la conlucrare între instituții, între frați pentru binele țării si un viitor mai bun, felicitând pe toți cei prezenți pentru lucrarea lor de promovare a spiritualității neamului nostru.

     Biroul de presa Episcopiei Basarabiei de Sud

Galerie foto