CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 27 Martie
    Sf. Cuv. Benedict de Nursia; Sf. Sfințit Mc. Alexandru
  • 28 Martie
    Sf. Mc. Agapie, Plisie și Timolau
  • 29 Martie
    Sf. Mc. Sabin Egipteanul; Sf. Cuv. Hristodul din Patmos
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

„Caravana milosteniei” a Mănăstirii Hadâmbu a ajuns la sediul Episcopiei Basarabiei de Sud din orașul Cahul

     Activitatea socială a Episcopiei Basarabiei de Sud este sprijinită de Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi. O delegaţie a aşezării monahale a ajuns marţi, 24 ianuarie 2023, la Cahul pentru a oferi o tonă şi jumătate de produse alimentare. 
     O tonă şi jumătate de produse alimentare neperisabile au fost dăruită marţi, 24 ianuarie 2023, Episcopiei Basarabiei de Sud, din partea Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi. „Caravana milosteniei” de la aşezarea monahală ieşeană a ajuns la sediul Episcopiei Basarabiei de Sud din Cahul pentru a oferi produsele constând în făină, zahăr, orez şi ulei. Acţiunea filantropică a avut loc la iniţiativa arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite şi spre pomenirea ctitorilor aşezământului monastic din Dealul Mare. Delegaţia din Patria Mamă a fost întâmpinată la sediul episcopal din Cahul de către Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, care a apreciat fapta de milostenie a fraţilor de peste Prut: „Darurile oferite vor ajunge la familiile defavorizate din Episcopia Basarabiei de Sud. Părintele stareţ Nicodim, cu inimă bună, şi-a arătat generozitatea şi a venit la Cahul atât pentru a ne duce daruri, cât şi pentru a vizita o parte dintre şantierele din zonă”. 

     La rândul său, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă şi-a exprimat bucuria pentru că a ajuns la Cahul pentru a susţine activitatea social-filantropică a Episcopiei Basarabiei de Sud. 

      Delegaţia de la Mănăstirea Hadâmbu, însoţită de către Preasfinţitul Părinte Veniamin, a vizitat apoi trei şantiere aflate în derulare. 

     În Paraclisul „Învierea Domnului”, Preasfinţitul Veniamin a acordat părintelui stareţ Nicodim Gheorghiţă „Crucea eparhială pentru clerici”, cea mai înaltă distincţie a Episcopiei Basarabiei de Sud. La momentul solemn au mai participat arhimandritul Casian Teoreanu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Basarabiei de Sud, şi protosinghelul Iorest Goraş, secretarul Mănăstirii Hadâmbu. 

     Pe toată perioada anului, Mănăstirea Hadâmbu vine în sprijinul persoanelor nevoiaşe din ţară şi de peste Prut, prin oferirea de alimente şi sprijin financiar. Mai multe parohii au fost şi sunt susţinute să realizeze lucrări la ansamblurile parohiale. De asemenea, pelerinii care păşesc pragul aşezământului monastic din Dealul Mare, primesc hrană şi cazare gratuită. 

Link: https://www.youtube.com/watch?v=PgFL3OU33fs

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto