CALENDAR

    (neîndreptat)
  • 28 Februarie
    Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior (Harți)
  • 29 Februarie
    Sf. Sfințiți Mc. Pamfil preotul și Valent diaconul; Sf. Ier. Flavian, arhiepiscopul Constantinopolului
metropolia basarabiei trinitas trinitas radio trinitas ziarul lumina doxologia trinitas trinitas trinitas

Preasfințitul Părinte Veniamin a vizitat azilul de bătrâni din satul Alexandru Ioan Cuza

     Luni, 09 ianuarie 2023, în cea de a treia zi de Crăciun, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a vizitat azilul de bătrâni din localitatea Alexandru Ioan Cuza, colindând-i și oferindu-le daruri, produse alimentare și igienice, pentru a aduce bucurie și speranță persoanelor vârstnice din acest așezământ.

     Această activitate s-a realizat în parteneriat cu Consulatul General al României la Cahul, aceasta devenind o tradiție a Episcopiei Basarabiei de Sud și a Consulatului General al României la Cahul ca la Marile Sărbători creștine să ofere daruri persoanelor defavorizate.

     La această activitate au fost prezenți, Excelența Sa, doamna Anca Corfu, Consulul General al României la Cahul, primarul localității - Dl. Nicolae Calaidjoglu, cât și un grup de clerici din Protopopiatul Cahul.

     Preasfinția Sa a rostit un cuvânt părintesc de binecuvântare și felicitare, cu ocazia Praznicului Nașterii Domnului și a Anului Nou, încurajând pe cei prezenți să fie solidari în suferință, credincioși și smeriți în toate și să se roage mult lui Dumnezeu pentru ca viața lor sa fie binecuvântată și frumoasă, chiar în condițiile în care ei trebuie să petreacă o parte din viața lor.

     Totodată, a mulțumit conducerii azilului, cât și întregului colectiv pentru munca depusă și pentru jertfelnicia de care dau dovadă în acestă misiune de îngrijire a vârstnicilor din acest centru, îndemnându-i să le acorde toată dragostea și atenția, să le facă zilele frumoase și să le ofere ce nu ar fi putut primi în familie, din cauza stării lor de sănătate.

     Anul 2023 fiind proclamat de Sfântul Sinod drept Anul omagial al pastorației persoanelor vârstice, Preasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți sa ofere o atenție mai mare pentru personale în etate, vizitându-i și cercetându-i, arătând prin acestea recunoștință și respect pentru jertfelnicia lor, dându-le curaj de viață și mai multă nădejde în Dumnezeu.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Galerie foto