„Un mărțișor în dar pentru tine”

În luna martie, Episcopia Basarabiei de Sud a organizat în colaborare cu Direcția Generală de Învățământ a raionului Cahul și Consulatul General al României la Cahul, edița a X-a a tradiționalului Festival- concurs  Un mărțișor în dar pentru tine. Festivalul- concurs s-a desfășurat în mediul  on-line pe trei secțiuni mărțișoare, mărțișoare decorative și legenda mărțișorului, pentru fiecare secțiune participanți au confecționat mărțișoare și au spus povestea acestuia.

Anul acesta au participat câteva școli și parohii din România precum Liceul cu program sportiv Iolanda Balaș Soter din  Buzău, Școala gimnazială I. A Basarabescu din Ploiești, Parohia Buna Vestire- Belu din București și Parohia Tuturor Sfinților Lipia II din județul Buzău.

Festivalul-concurs s-a bucurat de un real succes, numărul participanților ridicându-se la  150 de participanți din cele doua maluri ale Prutului. Cele mai reușite și originale lucrări au fost premiate cu diplome și premii din partea organizatorilor.

Un mărțișor în dar pentru tine a reprezentat un real câștig în promovarea și păstrea tradițiilor și obiceiurilor comune de pe cele două maluri ale Prutului, astfel demonstrându-se încă odată că Biserica și Școala sunt principalele focare de cultură, tradiție și unitate.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud